vloerenleggers europa

BEHANDELING VAN UW VLOER

Onze behandelingen worden zeer vakkundig uitgevoerd en al onze afwerkingen zijn van A merken die uitvoerig door ons getest zijn op slijtvastheid en onderhoud. Kwaliteit is waar wij naar streven bij al onze behandelingen voor jarenlang plezier.


Neem contact op

Offerte aanvragen

Behandeling van uw vloer

Een vloeronderhoud is een behandeling van uw vloer waar u merkbaar het verschil kan zien, zodat u weer jarenlang ten volle kan genieten van een mooie sfeervolle warme uitstraling. En waardoor het weer gezellig thuiskomen is.
Hieronder staan de stappen beschreven van het schuren alsook de keuze die u heeft bij het afwerken van de vloer.
Al deze behandelingen laat u best uitvoeren door een professionele vakman. Dit om onnodige bijkomende kosten te vermijden.

Vloerbehandeling voor

Behandeling voor

De originele vloer voor behandeling

 


 

Behandeling na

Dezelfde vloer na behandeling

Het schuren van een vloer

Allereerst wordt er gestart met het schuren van de vloer. Dit gebeurt in meerdere schuurgangen,gaande van grof naar fijn. De eerste schuurgang wordt doorgaans gestart met korrel 40,uitzonderlijk met korrel 24. Denk hierbij aan verflagen of zelfs resterende lijmlagen die achtergebleven zijn na het verwijderen van verlijmd tapijt of linoleum.
Dan wordt er geschuurd met korrel 60. Deze wordt ook gebruikt voor een zachte plankenvloer of een licht beschadigde vloer. Tenslotte voor de laatste schuurgang ,wordt er gekozen voor een schuurband met korrel 100 voor het glad schuren van de vloer.
Dit zijn algemene stappen.

Wij hebben geen vast aantal keer dat de vloer geschuurd wordt. De vloer wordt zo vaak geschuurd als nodig is om alle oneffenheden en oude afwerklagen te verwijderen. Dit laat u best uitvoeren door een professionele vakman om bijkomende kosten te vermijden. Zoals schuurstrepen die moeilijk te verwijderen zijn.

Voegen Frezen
Indien de vloer een V groef of vellingkant heeft is het mogelijk om deze uit te frezen. Meestal wordt dit gedaan indien de V groef te klein is en dus na het schuren gedeeltelijk weg geschuurd zal worden. Echter soms komt het ook voor om al het vuil en de afwerking te verwijderen, zeker indien de vloer gekleurd wordt en voor het uitfrezen van de groeven vragen wij een kleine toeslag. Dit om kleurverschil na de afwerking te vermijden.

Borstelen
Een vloer borstelen betekent dat de zachte gedeeltes uit een plank met een staalborstel worden verwijdert, waardoor de tekening van de plank veel beter tot hun recht komt en een mooiere uitstraling geeft.

Roken
Met roken kan een eiken vloer donkerder gekleurd worden door het gebruik van ammoniak. Met deze methode kan uw eigen kleur intensiteit bepaald worden. Roken heeft een specifieke en unieke kleur.

Olie
Wij werken met VL95 olie die in diverse kleuren leverbaar is. Olie heeft een zeer natuurlijke uitstraling en is goedkoop in verhouding met onze andere afwerkingen. Olie is echter minder vochtbestendig indien de vloer nog niet voldoende verzadigd is en dient het eerste jaar diverse malen opnieuw in het onderhoudsmiddel gezet te worden. Olie kan echter wel plaatselijk worden bijgewerkt en is daardoor veel makkelijker in onderhoud dan een lakvloer nadat de vloer verzadigd is.

Hardwax
Hardwax is veel gemakkelijker in onderhoud en beter bestand tegen vocht dan Olie, echter heeft enigszins vergelijkbare slijtvastheid dan lak. De uitstraling is identiek aan olie, echter 1 a 2 keer per jaar de vloer in een onderhoudsmiddel zetten is al voldoende en daarom ook een stuk gemakkelijker in onderhoud. Hardwax vloeren kunnen plaatselijk bijgewerkt worden, ideaal dus om lelijke slijtplekken plaatselijk bij te werken. Indien de vloer na enkele jaren er niet meer netjes uitziet kan deze goed gereinigd worden en een nieuwe hardwax laag krijgen. Hierdoor ziet de vloer er weer helemaal netjes uit en dat zonder te schuren. Deuken en krassen zullen hier natuurlijk niet mee verdwijnen.

Monocoat
De ideale olie. Geen vochtvlekken meer en een onderhoud bijna vergelijkbaar aan lak. Deze olie is ook verkrijgbaar in diverse verschillende kleuren. De uitstraling is vrij mat, en veel natuurlijker dan lak. Daardoor valt de keuze vaker hierop dan op lakken.

Lak 
Wij werken met 2 soorten lak. De eerste is een 1 component lak die uitermate geschikt is voor een normaal huishouden. Als 2e hebben wij een 2 componenten project lak, uitermate geschikt voor winkels en projecten. Natuurlijk kunnen wij deze ook leveren voor de particulieren markt, echter deze zijn een stuk duurder dan de normale lakken. Wij werken momenteel met lakken van Lecol, Bona en Blue Dolphin.

Vraag vrijblijvend een offerte aan